Sta op stoel Almere

Misschien heb je gemerkt dat je de laatste tijd wat minder gemakkelijk kunt opstaan uit je stoel. Zoiets kan met leeftijd te maken hebben. Maar het kan ook zijn dat je met een blessure worstelt of herstellende bent van een operatie. Het zijn vervelende situaties en natuurlijk wil jij net als iedereen zo zelfstandig mogelijk zijn in je doen en laten. In deze gevallen bied de sta op stoel Almere een uitkomst.

Sta op stoel

Een sta op stoel helpt jou als het ware met opstaan uit je stoel. Door de elektrische aansturing geeft deze stoel jou dat extra zetje omhoog dat je nodig hebt. Bovendien is een sta op stoel een prettige, en comfortabele stoel waar je dus heerlijk relaxt je krantje in kunt lezen. Je kunt bij een sta op stoel kiezen voor een elektrische of handmatige werking. Naast de begeleiding bij het opstaan is deze stoel ook ingericht voor een gezonde houding. De stoel is dan ook zeer geschikt voor mensen met rugklachten. Zo ontstaat er, zowel bij het zitten als bij het opstaan, zo min mogelijk extra spierbelasting. Bij sta op stoel Ijmuiden weten ze hier alles van en kunnen ze jou van de juiste informatie voorzien.

Zelfstandig

Wanneer je ouder wordt of bijvoorbeeld geblesseerd raakt, kan het best ingrijpend zijn om te ervaren dat je niet meer volledig zelfstandig bent. Je zult daarom in veel gevallen je best doen om het grootste gedeelte van die zelfstandigheid te bewaren. Een sta op stoel kan in die behoefte voorzien. Vooral wanneer je een sta op stoel aanschaft die volledig elektrisch gestuurd is. Je koopt hem dan misschien een beetje op de groei: in het begin zou je de stoel ook nog wel handmatig kunnen bedienen, maar wanneer dat ook moeilijker wordt is deze stoel nog steeds een uitkomst. De stoel kan in verschillende standen gezet worden en is gemakkelijk met een afstandsbediening te bedienen. Zo hoeft nooit meer iemand jou overeind te helpen in je eigen huis en kun je volledig zelfstandig bewegen door je huis.

Kom tot rust

Een bijkomend voordeel van de sta op stoel is dat hij uitermate comfortabel is. De stoel is er op gemaakt om het zitten voor jou zo min mogelijk belastend te maken. Dit betekent dat er extra steun wordt gegeven op bepaalde spiergroepen. Hierdoor werkt de stoel in feite dus ook herstellend voor jouw spieren. Bovendien is de stoel zo ingericht dat het de juiste zithouding bevordert. Zo geniet je in je eigen huis van al het comfort dat je nodig heb.