Scriptie nakijken engels

Een scriptie schrijft elke universitaire en hbo-student aan het einde van zijn of haar bachelor en master. Op het hbo is dit vaak een eindverslag waarin onderzoek is gedaan voor een bedrijf. Er is dan iets onderzocht in het bedrijf waar de student stage loopt. Dit onderzoek is ervoor bedoeld om iets in het bedrijf te optimaliseren. De scriptie is dan ook vaak een verslag van de afstudeerstage. In het wetenschappelijk onderwijs is de scriptie vaak juist een onderzoeksverslag naar een wetenschappelijk fenomeen dat nog niet eerder onderzocht is. Dit onderzoek mag je in grote delen zelf bedenken, als je je maar aan de opzet van onderzoeksverslagen houdt.

Scriptie in het Engels

Als je een internationale studie doet, is er een grote kans dat je je scriptie ook in het Engels zal moeten schrijven. Als Engels niet je moedertaal is, is er echter een grote kans dat er dan kleine foutjes in zullen staan. Deze fouten kunnen zowel op spelling als grammatica gemaakt zijn. Als je onzeker bent over je Engels, kan het een goed idee zijn om je scriptie te laten nakijken. Door je Engelse scriptie te laten nakijken, kan je er zeker van zijn dat je cijfer niet omlaag gaat doordat je taalgebruik niet goed genoeg is. Het zou namelijk zonde zijn als je cijfer hierdoor omlaag zou gaan. Dit is vooral zo omdat er vaak zo veel tijd en moeite in je scriptie zit. Het cijfer laten verlagen door iets waar je makkelijk hulp bij kunt vragen zou dan erg pijnlijk zijn.

Veel gemaakte fouten bij het schrijven in het Engels

Er is een ding wat veel studenten fout doen bij het schrijven in het Engels. Dit is dat ze voor de helft de Amerikaanse spelling aanhouden en voor de andere helft de Britse spelling. Het is vaak prima als je voor een variant kiest, als je deze maar consistent aanhoudt. Vaak is hier echter geen sprake van. Dit is iets dat iemand die je scriptie nakijkt er voor jou uit kan halen. Daarnaast gebruiken veel Nederlanders soms ook per ongeluk een Nederlandse zinsopbouw wanneer zij een lastige Engelse zin proberen te formuleren. Dit kan er erg onprofessioneel uitzien. Verder zijn er natuurlijk ook nog de gewone spel- en grammaticafouten. Deze fouten kunnen er ongemerkt insluipen, wanneer je te vaak je scriptie hebt gelezen. Soms zit je gewoon zo diep in je eigen scriptie, dat je je eigen fouten niet meer ziet.